Zöld info pont Veszprémben

Fabrikett, esővízgyűjtő, komposztláda, zöld polc, napelemes herkentyűk, környezettudatosságra sarkalló kiadványok és egyéb öko-tudatos érdekességek várják a járókelőket a veszprémi Kossuth utca alján lévő ZÖLD INFO PONT-nál.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csalán Egyesület együttműködésének köszönhetően a zöld szervezet újabb színfolttal gazdagítja a belvárost. A ZÖLD INFO PONT június 15. és július 31. közötti időintervallumban látogatható mindazok számára, akiket érdekel az otthonzöldítés, a környezettudatos háztartás kialakítása. „Mind városvezetőként, mint pedig magánemberként üdvözlöm a kezdeményezést. Jó dolognak tartom, hogy van lehetőségem közvetlenül hozzáértőkhöz feltenni a kérdéseimet és azonnal visszaigazolást kaphatok környezetem megóvására vonatkozó szándékaim helyességéről. Buzdítom a lakosságot, hogy használják ki az alkalmat és látogassanak el a ZÖLD INFO PONT-hoz.” – mondta el Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere.

„A Csalán Egyesület által berendezett Kossuth utcai zöld-lak olyan ötleteket és megoldásokat adhat, melyek könnyűszerrel és akár azonnal megvalósíthatóak a mindennapokban. Mindemellett hasznos kiadványokkal állunk a hozzánk fordulók rendelkezésére. A standnál többek között lehetőség van ökológiai lábnyomszámításra, melyből azonnal megtudhatjuk, mennyire élünk környezetbarát módon és bármilyen eredményt is kapjunk, tanácsadás keretében bármilyen zöld-problémánk helyben orvosolható.” – beszélt munkájáról Decsi Márton. „A zöld standnál felsorakoztatott napelemes játékok mind a felnőttek, mind a gyerekek körében igen nagy tetszést aratnak. Mindemellett hűsítő vizet kínálunk a hozzánk érkezőknek, akiket személyre szabott tanácsokkal engedünk tovább, hogy az újonnan kapott információval hazatérve és azt alkalmazva máris gazdagíthassák háztartásaikat, környezetüket. Az érdeklődők feliratkozhatnak Energiasuli Hírlevelünkre is, melynek köszönhetően további 10 alkalommal kaphatnak és próbálhatnak ki energiacsökkentő megoldásokat.” – tette hozzá a környezeti tanácsadó.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.