Zöld “kisváros” a repülőtéren

Dél-Korea nemrég fedte fel terveit a fenntartható mini városról az egyik nemzetközi repülőterükre, melyet a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa évek óta a világ legjobb termináljai közé sorolt.

Az új, átalakító tervek újabb színfoltot adnak Dél-Korea legnagyobb és legforgalmasabb repülőterének, melyen a golfpálya, bevásárlóközpontok és fedett jégpálya után energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vettek; napelemek telepítése ás az energiafelhasználás optimalizálása egyaránt szerepet kapott. Amellett, hogy nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra az új részek kialakításánál, igyekeztek átfogó megoldásokat nyújtani az utasok egészséges környezetben való utazásához is, és minél több káros hatást kiszűrni, mindezt a terminálba történő jelentős méretű zöld övezet beépítésével.

A tervezés koncepciója a koreai mitikus kultúrából ered, az új terminál alakja ugyanis egy főnixet hivatott jelképezni, ami a hosszú élet, az erő és az egyensúly szimbóluma. A repülőtér helyi forrásból származó anyagokból, gránitból és a régióban kitermelt fából fog épülni, várhatóan 2018-ra fejezik be az egészet, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

Megkezdték a 800 kilométeres, keleti gázellátó rendszer kiépítését

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.