Zöld nevelés gyerekeknek

Az Európalánta Egyesület „Bábozd Zöldre az Otthonod” c. óvodai környezeti nevelési programjával, a Zöld Világom Egyesületet pedig természet közeli kézműves foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, rajzversenyekkel, kiállításokkal, kirándulásokkal igyekszik megismertetni a legkisebbekkel a fenntarthatóság és a zöld gondolatok fontosságát.

4000 magyar óvodából mindössze 204-ben van környezeti nevelés, valamint 3000 magyar iskolából csak 354-ben. A környezettudatos nevelés célja, hogy olyan állampolgárokat neveljen, akik jól ismerik a biológiai és fizikai környezetet és annak problémáit, tudják, hogyan segíthetnek a problémák megoldásában, és ehhez rendelkeznek a megfelelő motivációval. A környezeti nevelés része a családi nevelés is, az eredmény ugyanis attól függ, hogy a szülők milyen beállítottságúak, milyen családmodellt követnek. Az OzoneNetwork Egyenlítő c. műsorának csütörtöki vendége Szűcs Krisztina az Európalánta Egyesület tagja szerint a környezettudatos nevelést már egészen kicsi korban kell kialakítani. Gyermekeinknek példát kell mutatnunk, mivel amit a családban lát, az lesz számára a meghatározó. A tudatos nevelést érdemes korán elkezdeni, hogy nagyobb korban a környezettel, a Földdel barátságban éljenek.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.