Zöld pázsit borítja egy londoni galéria falait

Két brit művész nemrégiben élő belső borítással látott el egy műemléknek számító délkelet-londoni templomot: a falakat ugyanis zöldellő fű díszíti!

A ma csak Dilston Grove Gallery-ként ismert építmény egy 1900 körül felállított itáliai barokk stílusú épület. A műemlék (vagy helyi besorolás szerint 2. kategóriás listázott épület) régebben a Clare College Mission Church nevet viselte, és 1960-ig templomként működött. Ezután azonban egy sor különféle műhellyé és művészeti galériává alakították át, ma pedig a világ egyik legértékesebb művészeti gyöngyszemének számít, megbújva Délkellet-London egy rejtett zugában. Heather Ackroyd és Dan Harvey pedig úgy döntöttek, feldobják az építmény enteriőrjét egy kis zölddel. A két művész agyagba kevert némi fűmagot, mellyel aztán beborították a falakat, erkélyeket és mennyezetet. Némi slaggal való öntözés és természetes fény hatására a természet hamarosan átvette az irányítást, és friss pázsitszőnyeg kezdte el fokozatosan beborítani az egész belső teret. A Dilston Grove Gallery újonnan nyert díszítése mintegy szembeállítja a növekedést és virágzást az elmúlással és elkopással, és a csodálatos látvány garantáltan vonzza majd a látogatókat.

Ajánlott tartalom

Idén a kínai nagy falnál is nagyobb tömegű lesz az elektronikus hulladék

A kidobott elektronikus eszközök tömege idén meghaladja az 57 millió tonnát, ami több, mint a kínai nagy falé - írta a BBC hírportálja.