Zöld pázsit borítja egy londoni galéria falait

Két brit művész nemrégiben élő belső borítással látott el egy műemléknek számító délkelet-londoni templomot: a falakat ugyanis zöldellő fű díszíti!

A ma csak Dilston Grove Gallery-ként ismert építmény egy 1900 körül felállított itáliai barokk stílusú épület. A műemlék (vagy helyi besorolás szerint 2. kategóriás listázott épület) régebben a Clare College Mission Church nevet viselte, és 1960-ig templomként működött. Ezután azonban egy sor különféle műhellyé és művészeti galériává alakították át, ma pedig a világ egyik legértékesebb művészeti gyöngyszemének számít, megbújva Délkellet-London egy rejtett zugában. Heather Ackroyd és Dan Harvey pedig úgy döntöttek, feldobják az építmény enteriőrjét egy kis zölddel. A két művész agyagba kevert némi fűmagot, mellyel aztán beborították a falakat, erkélyeket és mennyezetet. Némi slaggal való öntözés és természetes fény hatására a természet hamarosan átvette az irányítást, és friss pázsitszőnyeg kezdte el fokozatosan beborítani az egész belső teret. A Dilston Grove Gallery újonnan nyert díszítése mintegy szembeállítja a növekedést és virágzást az elmúlással és elkopással, és a csodálatos látvány garantáltan vonzza majd a látogatókat.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.