Zöld Stand a Szegedi Tudomány Egyetemen

A nyolc nap során zöld kvízt tölthetnek ki az érdeklődők, mellyel felmérhetik, hogy mennyire jártasak a környezettudatosság, környezetvédelem, klímaváltozás és egyéb globális és lokális problémák területén.

 A kvízt webes felülten és külön az okostelefonokra kifejlesztett technológia segítségével lehet kitölteni, ezzel is csökkentve a papírfelhasználást és a CO2 kibocsátást. A Szegedi Ifjúsági Napok Zöld placcán nagy sikert aratott Ígéretfa a beiratkozás ideje alatt is várja a környezeti terhelés csökkentése érdekében megtett fogadalmakat a hallgatóktól, kiegészülve a videó ígéret lehetőségével. A kihelyezett kukáknál a látogatók tesztelhetik tudásukat, hogy milyen mértékben vannak tisztában a szelektív hulladékgyűjtés szabályaival. Aki részt vesz a “zöld” versenyen, közvetlenül a feladatok elvégzése után ajándékban részesül, továbbá még aznap este értesítik a 10 legjobb összeredményt elért játékost, akiket külön ajándékokkal jutalmaznak. Ők másnap vehetik át a különdíjakat. A kampány végén, 2011. szeptember 15-én filmvetítéssel egybekötött díjátadón további közel 15 díjazott veheti át értékes és környezettudatos ajándékát.

 
Szeptember 19-től pedig a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja ad otthont a WWF és a Szerencsejáték Zrt. utazókiállításának. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A kezdeményezés szeptember 5-én a beiratkozás kezdetekor indul, és egészen szeptember 12-ig tart. A nyolc nap során zöld kvízt tölthetnek ki az érdeklődők, mellyel felmérhetik, hogy mennyire jártasak a környezettudatosság, környezetvédelem, klímaváltozás és egyéb globális és lokális problémák területén. A kvízt webes felülten és külön az okostelefonokra kifejlesztett technológia segítségével lehet kitölteni, ezzel is csökkentve a papírfelhasználást és a CO2 kibocsátást. A Szegedi Ifjúsági Napok Zöld placcán nagy sikert aratott Ígéretfa a beiratkozás ideje alatt is várja a környezeti terhelés csökkentése érdekében megtett fogadalmakat a hallgatóktól, kiegészülve a videó ígéret lehetőségével. A kihelyezett kukáknál a látogatók tesztelhetik tudásukat, hogy milyen mértékben vannak tisztában a szelektív hulladékgyűjtés szabályaival.

 
Aki részt vesz a “zöld” versenyen, közvetlenül a feladatok elvégzése után ajándékban részesül, továbbá még aznap este értesítik a 10 legjobb összeredményt elért játékost, akiket külön ajándékokkal jutalmaznak. Ők másnap vehetik át a különdíjakat. A kampány végén, 2011. szeptember 15-én filmvetítéssel egybekötött díjátadón további közel 15 díjazott veheti át értékes és környezettudatos ajándékát. Szeptember 19-től pedig a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja ad otthont a WWF és a Szerencsejáték Zrt. utazókiállításának.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.