Találtunk négy hírességet, akiknek otthonából kiderült, szenvedélyesen zöldek. És míg mi szívesen mutatjuk be a napelemeket, a fenntartható-fa padlóburkolatokat és a környezetvédelmi technológiákat, ezeknek a hírességeknek mindezek telepítve vannak saját otthonukban.

Zöld sztárotthonok

Találtunk négy hírességet, akiknek otthonából kiderült, szenvedélyesen zöldek. És míg mi szívesen mutatjuk be a napelemeket, a fenntartható-fa padlóburkolatokat és a környezetvédelmi technológiákat, ezeknek a hírességeknek mindezek telepítve vannak saját otthonukban.

A legtöbb híresség botrányosan extravagáns villákra költi vagyonát – több autós garázzsal, hatalmas medencével, szállodákat megszégyenítően sok szobával, műterem méretű konyhával – anélkül, hogy eszükbe nem jut átgondolni, mennyivel növelik a saját ökológiai lábnyomukat (Megjegyzendő, a hibrid nem egészen egyenlíti ki az otthoni energiafelhasználást.).

Johnny Depp

Ugyan több mint egy otthont birtokolni – különösen, ha a másik egy karib-tengeri sziget, több ezer kilométerre az első otthonodtól, Franciaországtól – nem túl környezetbarát, Johnny Depp felbérelte Mike Strizkit, hogy változtassa 35 hektáros szigetét önfenntartó élőhellyé, melyet a napenergia és vízenergia vezérel. Kétségtelen, az épületterv többi része egyaránt energia-hatékony és környezetvédelmi szempontból is fenntartható.

Johnny Depp

Daryl Hannah

A környezetvédelmi szenvedélyéről ismert színésznő, Daryl Hannah szabadnapjait a Sziklás-hegységben tölti, ahol otthonában szinte mindent teljes egészében napenergiával működtet (speciális esetekre felkészülve biodízel generátor biztosítja az áramot). A környezetbarát ház mellett áll egy napelemes téliesített pajta, melyben Hannah és a vendégei egy mohával borított kövön üldögélnek, amely olyan praktikus, akár egy kanapé.

Daryl Hannah

Julia Roberts

Julia Roberts férjével, Danny Moderrel, és három gyermekükkel osztja meg grandiózus, 6000 négyzetméter alapterületű otthonát. A legutóbbi becslések szerint 20 millió dollárt költöttek zöld felújításokra -beleértve az újrahasznosított csempét és a fenntartható építőanyagokat – ezzel pedig segítenek visszafogni a kastély ökológiai lábnyomát. Még jobb: a napelemekkel borított tető remekül kihasználja a malibui adottságokat, és hasznosítja az éghajlat természetes energiáját.

Julia Roberts

 Ed Begley Jr.
 
A színész Ed Begley Jr. és felesége, Rachelle, rendre bizonyítják elkötelezettségüket a zöld életmód iránt a Living with Ed (Az élet Ed-del) című sorozatban. Környezetbarát otthonukban található újrahasznosított tejes kancsókból készült kerítés, napenergiával működő kerti sütő és esővízfelfogó hordók is. A küldetést, hogy saját otthonukat olyan energiatakarékossá tegyék, amennyire csak lehetséges, a pár igen komolyan veszi, és feljegyzéseket készít más, környezetbarát ismerősük lakóhelyéről is (többek között Jackson Browne, Larry Hagman és Cheryl Tiegs otthonáról) – de mindig visszatérnek, hogy saját zöld területüket csinosítgassák.

Ed Begley Jr.

Ajánlott tartalom

Környezettudatos otthon: hosszú életű bútorok választása

A megfelelő bútorok és a hangulatos otthon elválaszthatatlanok egymástól. A megfelelő kényelem nélkül nem élvezheti a pihenést, amelyet otthonának minden nap biztosítania kell. Emellett fontos szempont a környezettudatosság, hiszen hosszú életű bútorok használatával kevesebb szemetet termelünk.