“Zöld” utazásszevezőt keres a brit királyi család

Álláshirdetést tett közzé a monarchia weboldalán a brit királyi család, amely új utazásszervezőt keres, elsősorban olyan személyt, aki különös figyelmet fordít a környezetvédelmi szempontokra, a “Windsorok karbonlábnyomára”.

Az állás évi 55-75 ezer fonttal jár – írta meg a BBC brit közszolgálati adó internetes oldala. A Buckingham-palota szerint a költséghatékonyság és a “zöld” gondolat már régóta fontos szempont, de most még fontosabb, mint valaha.
A királyi család évente mintegy háromezer utat teljesít a szigetországban és külföldön. A költségeket a kormány fedezi, 2010-2011-ben hétmillió fontba kerül a család utaztatása. A legfőbb utazásszervezőnek a fegyveres erőket, a kereskedelmi gépeket, a külföldi kormánygépeket, a királyi helikoptert, a királyi vonatot és menetrendszerinti vasútjáratokat kell számításba vennie az uralkodóház egy-egy tagja utazásának szervezésekor. Feladatai között szerepel, hogy havi jelentést készítsen a kiadásokról és a károsanyag-kibocsátásról. Az érdeklődők március 18-ig adhatják be jelentkezésüket a posztra.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.