“Zöld” utazásszevezőt keres a brit királyi család

Álláshirdetést tett közzé a monarchia weboldalán a brit királyi család, amely új utazásszervezőt keres, elsősorban olyan személyt, aki különös figyelmet fordít a környezetvédelmi szempontokra, a “Windsorok karbonlábnyomára”.

Az állás évi 55-75 ezer fonttal jár – írta meg a BBC brit közszolgálati adó internetes oldala. A Buckingham-palota szerint a költséghatékonyság és a “zöld” gondolat már régóta fontos szempont, de most még fontosabb, mint valaha.
A királyi család évente mintegy háromezer utat teljesít a szigetországban és külföldön. A költségeket a kormány fedezi, 2010-2011-ben hétmillió fontba kerül a család utaztatása. A legfőbb utazásszervezőnek a fegyveres erőket, a kereskedelmi gépeket, a külföldi kormánygépeket, a királyi helikoptert, a királyi vonatot és menetrendszerinti vasútjáratokat kell számításba vennie az uralkodóház egy-egy tagja utazásának szervezésekor. Feladatai között szerepel, hogy havi jelentést készítsen a kiadásokról és a károsanyag-kibocsátásról. Az érdeklődők március 18-ig adhatják be jelentkezésüket a posztra.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.