Zöldkommandó Egerben

Az illegális szemétlerakás megakadályozása érdekében a hevesi megyeszékhelyen hetente több alkalommal is ellenőrzi a külterületet az egri Zöldkommandó – tájékoztatta az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapját a város önkormányzata.

Tapasztalataik szerint a rendszeres járőrözés csökkentette az illegális lerakók számát és a szemét mennyiségét – közölte a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.
Eger közigazgatási területe 9000 hektár, amelyből 1500 hektár a belterület. A Zöldkommandó a maradék 7500 hektár tisztán tartásához járul hozzá. Ennek érdekében hetente több alkalommal is járőrözik a tavaly alakult csapat, amelyben az önkormányzat szakemberein és a közterület-felügyelőkön kívül rendőrök, erdészek és mezőőrök tevékenykednek.

Ha valakit tetten érnek hulladék lerakása közben, 30 ezertől 100 ezer forintig terjedő büntetésre számíthat. A szabálytalan hulladéklerakás annál is inkább veszélyes, mert a testület váratlan időpontokban tartja ellenőrzéseit – hangsúlyozta Koczka József.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.