73 pályamű a környezettudatos családi ház tervpályázaton

Eredményt hirdetett a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. az “Itt fogunk élni” címmel meghirdetett tervpályázaton, amelyre 73 pályamű érkezett, és feltétel volt, hogy csak környezettudatos épülettel lehet pályázni – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

 A BIF Budapest III. kerületében 39 hektáron 180 építési telket alakít ki. A Harsánylejtő Kertváros nevű területen felépítendő családi házakhoz kért terveket az ingatlan fejlesztő társaság. Pályázni csak elektronikusan beadott tervekkel lehetett, és feltétel volt a környezettudatosság. Ez utóbbi azt jelentette, hogy az épületek alkalmazkodjanak a környezetükhöz, a bent lakóknak pedig az elvárt komfortot adják. A 73 pályamű között volt minimális energiával működtethető passzívház, és olyan is, amely csúcstechnikával volt felszerelve. Az első díjat Reisz Ádám, a másodikat Kállay Gábor, míg a harmadikat Tarkó Edit és Miklós Zoltán terve kapta.

Ajánlott tartalom

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadást nyújt

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .