A Duna alacsony vízállása miatt a BKK hajói nem állnak meg az Óbudai-sziget kikötőnél

A Duna alacsony vízállása miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hajójáratai bizonytalan ideig nem kötnek ki az Óbudai-sziget kikötőnél – közölte a BKK az MTI-vel vasárnap.

A közlemény szerint a Duna folyamatos apadása és alacsony vízállása miatt a hét végén és ünnepnapokon közlekedő D13-as hajójáratok bizonytalan ideig nem kötnek ki az Óbudai-sziget kikötőnél. A fővárost átszelő folyó alacsony vízszintje miatt a hét eleje óta már szüneteltetni kell a D11-es hajójáratok közlekedését. Korábbi közlés szerint helyettük a sűrűbben közlekedő D12-es hajókkal lehet utazni. Emellett a D12-es és a D13-as hajók a Meder utca és a Népfürdő utca (Árpád híd) megállóhelyen sem tudnak kikötni. Augusztus 20-án, hétfőn a D13-as hajójáratok délelőtt 10 órától déli 12 óráig a víziparádé, este 20 órától pedig az ünnepi tűzijáték miatt nem közlekednek.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.