Bakonyi szabadlábon

A Veszprémi Városi Bíróság elrendelte Bakonyi Zoltán azonnali szabadlábra helyezését, közölte Bánáti János, a Mal Zrt. vezérigazgatójának jogi képviselője. Az ügyvéd elmondta: a döntés fő indoka az, hogy a bűncselekmény alapos gyanúja sem állapítható meg az eljárás ezen kezdeti szakaszában. Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Az Audi félmillió eurót utal
Félmillió eurót, azaz mintegy 140 millió forintot ad a katasztrófa áldozatainak megsegítésére az Audi-konszern. A társaság a dolgozói körében is gyűjtést szervez.

Feloldották a devecseri készültséget

Feloldották a kitelepítési készenlétet Devecserben, az iszapkatasztrófa sújtotta ajkai térségből megkezdték a katonai teherautók kivonását. Délután elindultak azok a katonai teherautók, amelyek szombat hajnaltól azért álltak készültségben, hogy szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül kimenekítsék a kisváros lakosságát.

Ajánlott tartalom

Megemeli klímavédelmi vállalásait a német kormány

A következő nemzedékek szabadságjogainak biztosításáért megemeli az éghajlatváltozás megfékezésére tett vállalásait a német szövetségi kormány, a koalíciós pártok szerdán ismertetett megállapodása szerint 2030-ra nem 55, hanem 65 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990-hez képest.