Energiacsúcs – A Fidesz támogatja a találkozó céljait

A Fidesz egyértelműen és határozottan támogatja a budapesti energiabiztonsági csúcstalálkozót, és egyetért a konferencián elfogadandó nyilatkozat összes céljával – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán az MTI-vel.

A fideszes politikus a csúcstalálkozó helyszínén azt mondta, a térség energiabiztonságának kulcsa egyrészt egy észak-déli irányú energetikai és infrastrukturális korridor megalkotása, továbbá a Nabucco gázvezeték megvalósulása.
Az ellenzéki politikus úgy vélte, kialakulóban van olyan közép-európai együttműködés, amely a Fidesz külpolitikájába illeszkedik.
Németh Zsolt úgy fogalmazott, a kormány, mandátumának legvégére, megtalálta azt a megfelelő politikai vonalvezetést, amelyet az ellenzéki párt elvárt volna az elmúlt nyolc évben.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.