Energiacsúcs – A Fidesz támogatja a találkozó céljait

A Fidesz egyértelműen és határozottan támogatja a budapesti energiabiztonsági csúcstalálkozót, és egyetért a konferencián elfogadandó nyilatkozat összes céljával – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán az MTI-vel.

A fideszes politikus a csúcstalálkozó helyszínén azt mondta, a térség energiabiztonságának kulcsa egyrészt egy észak-déli irányú energetikai és infrastrukturális korridor megalkotása, továbbá a Nabucco gázvezeték megvalósulása.
Az ellenzéki politikus úgy vélte, kialakulóban van olyan közép-európai együttműködés, amely a Fidesz külpolitikájába illeszkedik.
Németh Zsolt úgy fogalmazott, a kormány, mandátumának legvégére, megtalálta azt a megfelelő politikai vonalvezetést, amelyet az ellenzéki párt elvárt volna az elmúlt nyolc évben.

Ajánlott tartalom

Áder János a klímaváltozásról, az energiaválságról és az unió szankciós politikájáról

Áder János a klímaváltozásról, az unió szankciós politikájáról is beszélt abban a pénteken megjelent interjúban, amit a Vas Népének adott. A volt köztársasági elnök az általa alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programsorozatának keretében a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tartott előadást Szombathelyen.