Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a MEKH pályázatán

Május 13-ig lehet jelentkezni energiakövetnek a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán – mondta el Scherer Zsolt, a hivatal szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az egyetemistáknak szóló pályázatra egy 45 perces energiatakarékossági óravázlattal lehet jelentkezni, a nyertesek 300 ezer forint ösztöndíjban részesülnek – tette hozzá. Elmondta: elsősorban az iskolásokkal szeretnék megismertetni az energiatakarékossági praktikákat, ezért a 2018-as nyertesek is interaktív, élményközpontú előadássokkal készülnek, amelyeket az ország különböző középiskoláiban adnak elő. Csontos Csaba, a MEKH 2017-es energiakövete szerint az akcióval hosszú távon szolgálják az energiatakarékosságot.

Ajánlott tartalom

Kevesebb üzemanyagot használtunk az elmúlt hónapokban Magyarországon

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.