Letölthető a környezetvédelmi minisztérium honlapjáról az a 120 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázat, amely zöld civil szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjait támogatja. Határidő: február 19!

Pályázható az idei Zöld Forrás

Letölthető a környezetvédelmi minisztérium honlapjáról az a 120 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázat, amely zöld civil szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjait támogatja. Határidő: február 19!

A Zöld Forrás keretösszegéből 500 ezer és 2 millió forint közötti támogatással valósulhat meg számos zöld projekt, melyek konkrét természetvédelmi tevékenységhez kapcsolódnak, illetve a környezeti nevelésre és a szemléletformálásra fókuszálnak. A szervezetek a környezeti nevelés, az éghajlatváltozás, a környezet és egészség, a települési környezetminőség, a biológiai sokféleség megőrzése, természet- és tájvédelem, a fenntartható terület- és földhasználat, a vízvédelem, a hulladékgazdálkodás és a környezetbiztonság témakörében nyújthatnak be pályázatot. Egy pályázaton belül egy témát és azon belül egy célterületet lehet megjelölni.

Ha a pályázó szervezet 2008-as beszámolója szerint a szervezet évi teljes ráfordítása 1 millió forint alatti, akkor maximálisan 500 ezer forint támogatásra pályázhat, és egy pályázatot nyújthat be, ha a szervezet évi teljes ráfordítása 1- 5 millió forint közötti, akkor pályázatonként maximálisan 1 millió forint támogatásra pályázhat, és két pályázatot nyújthat be. Ha a szervezet évi teljes ráfordítása nagyobb, mint 5 millió forint, akkor pályázatonként maximálisan 2 millió forint támogatásra pályázhat, és két pályázatot nyújthat be.

A pályázatokat 2010. február 19-ig kizárólag elektronikus módon lehet benyújtani. A pályázati adatlap és mellékletei, valamint a pályázati felhívás a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapjáról tölthető le.

A környezetvédelmi minisztérium forrásaiból az elmúlt hat évben (2004-2009) mintegy 1700 zöld civil projekt kapott támogatást több mint 1,6 milliárd forint értékben. A zöld mozgalom delegáltjai részt vettek a pályázati felhívás előzetes véleményezésében, illetve a pályázatokat bíráló bizottság munkájában is. A minisztériumi felhívásból kiderül amire mindenki számított, azaz ismét csökkent a pályázható keret nagysága, a tavalyi 150 m Ft-ról 120 m Ft-ra.

Ajánlott tartalom

Vonzó célt jelenthetnek a falusi csokos településeken levő házak jövőre

Vonzó lokációnak számíthatnak jövőre az ingatlanpiacon a falusi csokos települések, három gyerek vállalásával akár 46 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a családok - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.