Szolnok 50 millió forintot nyert a vasúti környezet megtisztítására közfoglalkoztatási pályázaton

Szolnok városa közel 50 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a vasút környezetének tisztábbá tételéhez közfoglalkoztatási pályázaton, a projektet a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. valósítja meg, félszáz embernek biztosítva kereseti lehetőséget – közölte a polgármesteri kabinet sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Pókász Endre tájékoztatása szerint az idei év végén záruló programban elsősorban a városképet csúfító és a kiemelt övezetekben található MÁV tulajdonban lévő munkaterületek hulladék- és parlagfű-mentesítését végzik el a közmunkások. Az elnyert összeget a hulladékok elszállítására és ártalmatlanítására, orvosi vizsgálatra, kullancs elleni oltóanyag beszerzésére, valamint anyag- és üzemanyagköltségre fordítják. A programban ötven, a városban állandó lakhellyel rendelkező regisztrált álláskeresőt foglalkoztatnak 9 hónapon át, ezen kívül 6 embert kiképeztetnek motoros fűkasza kezelőnek. A munkák során a Szolnokon áthaladó vasúti pályák mentén és azok közvetlen környezetében 851 ezer négyzetméteren irtják ki a gyomot és a parlagfüvet, illetve szállítják el a hulladékot. Emellett felszámolják a vasúti pályák mentén lévő illegális hulladéklerakó helyeket is.

Ajánlott tartalom

BKK: létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán

Budán az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).