Tavaszi megújulás

Tavasszal nem csak a természet, hanem a lakásunk is megújulhat. Egy-két virágzó növénnyel, palántával ezt könnyen elérhetjük, így kerestünk néhány takarékos megoldást, hogy ne kelljen a növényeknél gyakran drágább kaspókra feleslegesen költeni.

A garázsban, lomtárban vagy a lakás eldugott zugaiban biztos találunk kaspónak is használható, már rég elfeledett tárgyakat. Ismerőseinket is megkérdezhetjük, tudnak-e segíteni néhány darabbal. Ha még meg is engedik, hogy együtt, esetleg egyedül kutassuk fel otthonukat, kellemes napot tölthetünk el a régi emlékek között.
A Föld Napja alkalmából több helyen is elcserélhetjük, például a WAMP-on, megunt, már nem használt ruháinkat, divatcikkeinket, berendezési tárgyainkat.

A kirakodóvásárokon egyedi darabokat is beszerezhetünk, és ha nem sajnáljuk a fáradtságot végignézni a standokat, igazán olcsón juthatunk hozzájuk. Ugyanígy a régiség- és bolhapiacokon is tehetünk egy sétát, a Pecsában vagy az Ecseri piacon.

A közeledő lomtalanításokon is körbenézhetünk, természetesen, ez kevésbé élvezetes formája a keresgélésnek, de mindenképp takarékos. Annyi bizonyos, hogy egy különleges és hozzánk közelálló virágos sziget a kertben vagy a lakás bármely pontján, ahol egy pillanatra meg tudunk pihenni, megéri a fáradtságot.

Ajánlott tartalom

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.