Zöld Forrás 2011 nyertesei

Összesen 116 millió forinttal segíti a Vidékfejlesztési Minisztérium 107 civil szervezet munkáját a Zöld Forrás pályázattal.

A 2011-es Zöld Forrás pályázat felhívására 191 civil szervezet jelentkezett. A nyertesek átlagosan egymillió forintot kapnak, hogy környezetvédelmi céljaikat megvalósítsák. Ilyen program lehet például a hulladékképződés csökkentése, a környezettudatos szemlélet erősítése, az ökoszisztéma értékeinek megőrzése, vagy a kedvenc állatok okozta környezetvédelmi és természetvédelmi problémák megelőzése. A civil szervezetek kiemelkedő szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek a környezetvédelmi programok célkitűzései, a Zöld Forrás pályázat ezt a feladatvállalást segíti. A vidékfejlesztési tárca a pályázat egyszerűsítése és gyorsítása érdekében az előkészületekben is bevonta a zöld civil szervezetek képviselőit. A VM célja, hogy a Zöld Forrás segítségével a hazai zöld civil szervezetek és önkénteseik minél hatékonyabban hozzájáruljanak a Kárpát-medence környezeti és természeti értékeinek megőrzéséhez.

Ajánlott tartalom

Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv: közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában

Összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással teheti tisztábbá az ország egy-egy szegletét, előzheti meg a további illegális hulladéklerakást a Tisztítsuk meg az országot! pályázat eddigi 285 nyertese - jelentette be Schanda Tamás.

Nincs hozzászólás

  1. Treuer Gyula

    Gróf Spanyol Zoltán találmányát még nem láttam,hogy valaki felkarolta volna. youtube. oldalon található.Ha nem az autókat üzemeltetnék,hanem inkább kazánok fűtésére lehetne használni a sima csap vizet.