A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal minden évben felméri a fogyasztók hozzáállását a kevésbé környezetszennyező energiatermeléshez.

10-ből 6 magyar nem fizetne többet azért, hogy fenntartható energiát használjon

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal minden évben felméri a fogyasztók hozzáállását a kevésbé környezetszennyező energiatermeléshez.

A 2015-ös felmérésből az derült ki, hogy a magyar lakosság nem igazán lelkesedik az ötletért, hogy több pénzért cserébe fenntartható forrásból kapjon áramot – derül ki a MEKH közleményéből. A megkérdezettek 24 százaléka nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg vagy biztosan hajlandó lenne 5 százalékkal többet fizetni a kevésbé környezetszennyező eljárással előállított áramért. 59 százalék ugyanakkor biztos nem lenne hajlandó a többletköltség megfizetésére. Azok körében, akik nem utasították el kategorikusan a kevésbé környezetszennyező eljárással előállított villamos energia esetében felmerülő 5 százalékos többletköltséget (tehát a fogyasztók 41 százaléka körében), a 10 százalékkal magasabb összegű számla elfogadása kicsit magasabb mértékű, mint 2014-ben.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.