10 százalékkal hatékonyabbak az elektromos autók ezzel az abronccsal

Az ENSO kerekeivel már több mint száz londoni taxinál találkozhatnak az utasok.

A londoni székhelyű, elektromos autók számára készített gumiabroncsokra szakosodott ENSO bejelentette: tárgyalásokat folytat több nemzetközi autógyártóval és flottaüzemeltetőkkel, hogy segítse új, környezetbarát termékeinek bevezetését – számol be az ökodrive.hu. Az elmúlt időszakban több gyártó is érdeklődött az ENSO alacsony kibocsátású, hatótávot növelő kerekei iránt, míg a flottaüzemeltetőknek az olcsóbb fenntartási költségek, valamint a kisebb emisszió miatt éri meg az efféle gumik használata.

Az ENSO kerekei a Németországban már elértek A energiahatékonysági értékeket, tavaly pedig megdöntötték az energiahatékonysági világrekordot, 12 százalékkal növelve egy módosítatlan Renault Zoe hatótávját. Az elektromos autók esetében a gumik különösen kritikusak: az efféle modellek tömege általában nagyobb, mint a hagyományos kocsiké, emiatt a kerekek 20-50 százalékkal gyorsabban kopnak. A DEFRA, azaz az Egyesült Királyság környezet-, élelmiszer- és vidékügyi hivatala szerint az autók gumijainak apró törmelékei már most az ország légszennyezésének egyik meghatározó összetevői. A Természetvédelmi Világszövetség adatai alapján a kerekek az óceánok elsődleges mikroműanyagjainak 28 százalékát teszik ki. Nagyon fontos lenne tehát, hogy a fenntartási költségek mellett a gumik környezetszennyezését is mérsékeljék.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak az ENSO számára” – mondta Gunnlaugur Erlendsson, a vállalat vezérigazgatója. Mint hozzátette, számos járműgyártóval folytatnak megbeszéléseket, környezetbarát kerekeik pedig ígéretes eredményeket hozó teszteken esnek át. A cég egy lépéssel közelebb van az ipar forradalmasításához, Erlendsson izgatottan várja az ENSO előtt álló évet. A cég többek között a Londoni Főpolgármesterséggel, a város közlekedési vállalatával, a DPD-vel és a királyi postával is együttműködik. Emellett az ENSO új, környezetbarát gumijaival már több mint száz, fekete e-taxinál is találkozhatnak az utasok az angol fővárosban.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.