101 település borul sötétbe!

A WWF klímavédelmi akciójára, a Föld Órájára a magyar települések száma már meghaladta a 100-at!

Két nappal a világ legnagyobb klímavédelmi eseménye, a Föld Órája előtt már 101 település jelezte, hogy vállalja, 2010. március 27-én, 20:30-kor lekapcsolja a díszkivilágítását. A falvak, városok sok helyen (többek között Szeged, Makó, Székesfehérvár, Mezőcsát, Pápa, Újkígyós) külön Föld Órája- és klímavédelmi rendezvényeket tartanak az akció ideje alatt.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra. Idén már mintegy 300 magyar cég, intézmény és vállalat is egyetért a WWF klímavédelmi törekvéseivel.

A WWF Magyarország idén először tart Föld Órája eseményt a Budai Várban, a Savoyai teraszon. A főváros díszkivilágításának lekapcsolása után közös dobolásra hívunk mindenkit, miközben tűzzsonglőr-bemutatót is nézhetünk.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.