2020-ra 20 százalék megújuló energia hazánkban is?

Glattfelder Bélát EP képviselőt a Valóságos Kincsesbánya V. Fórumán (melynek ő volt a fővédnöke) tartott előadása előtt kérdeztük arról, hogyan halad a magyar részvétel az Európai Unió tervében, mely szerint 2020-ra 20 százalékkal csökkentenék az üvegházhatást fokozó gázok kibocsátását, a megújuló forrásokból származó energiatermelést 20 százalékkal növelnék az EU területén, valamint az unió energiahatékonyságát is növelnék 20 százalékkal.

A 2009-ben elfogadott terv szerint minden tagország köteles saját adottságaihoz igazodó törvényeket hozni, hogy hozzájáruljanak a cél eléréséhez. A röviden csak 20/20/20 -as stratégiának nevezett terv magyar vonatkozásairól nyilatkozott a képviselő, és friss hírekkel tudott szolgált az ügyben.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.