870 millióból készült el a városrész csatornázása

Több mint 870 millió forint összegű beruházással megépült Sárvár-Rábasömjén városrész és Rábapaty község csatornázása – közölte Hangonyi Zoltán projektmenedzser hétfőn az MTI-vel.

Sárvár rábasömjéni településrésze és az északi irányból szomszédos Rábapaty község nem rendelkezett közüzemi szennyvízelvezető rendszerrel. A beruházás egyrészt újabb fejlesztéseket indíthat el, másrészt a lakosság szempontjából jelentős, hogy megszűnhet a talajszennyezés – fűzte hozzá. A projekt megvalósítása során tizenhat kilométernyi gravitációs gerincvezetéket fektettek le, hat szennyvízátemelőt, öt kilométernyi szennyvíz nyomóvezeték hálózatot építettek ki. A kivitelezés már befejeződött és az ingatlan tulajdonosok ráköthetnek a csatorna hálózatra. A csatornázás Sárvár-Rábasömjén és Rábapaty településeken 910 ingatlant érintett. Az Új Széchenyi Terv keretében a KEOP programon keresztül a projekt 737 millió 246 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával, a Sárvár és Térsége Víziközmű Társulat pedig 135 millió 465 ezer forint önerőt biztosított. A csatornahálózat kivitelezője a Szabadics Zrt.volt, üzemeltetője pedig a Sárvár Víz kft. Az elkészült beruházást a tervek szerint március 9-én V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Vasvár előző polgármestere adja majd át.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.