A bébiteknősök célba értek

Rengeteg vigyázó önkéntes segítette a bébiteknősöket, hogy a hófehér homokban elérjék a tengert. Július elsején 4 óra környékén összesen 112 darab aprócska álcserepes teknősbébi (caretta caretta) indult útnak a Karibi szigeteknél, és mindnyájuk el is érte a vizet.

Az önkéntesek mindenben igyekeztek segíteni a folyamatot, mikor a picik kikeltek a tojásból figyeltek arra, hogy ki ne száradjanak, a forró homokot folyamatosan vizezték. A teknősök csak most ilyen apróak, ugyanis felnőtt korukra akár az 1 métert is elérhetik, fejük nagy és vaskosak lesznek, állkapcsaik pedig rendkívül erősek. A trópusi, szubtrópusi tengerekben és a mérsékelt égöv melegebb vizeiben élnek. A nőstények tojásaikat áprilistól júniusig rakják le, mintegy 100 darabot, és ezekből 50 nap múlva bújnak ki az utódok, írja a cukisag blog.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.