A terv magában foglalja a közel 50,000 világító berendezés átalakítását vagy lecserélését, használva a világítás ellenőrző rendszert (Lighting Control Systems) és a nappali tompított fényszórót (Daylight Dimming) a maximális hatékonyság érdekében.

A Ford az energiatakarékosság mezejére lép

A terv magában foglalja a közel 50,000 világító berendezés átalakítását vagy lecserélését, használva a világítás ellenőrző rendszert (Lighting Control Systems) és a nappali tompított fényszórót (Daylight Dimming) a maximális hatékonyság érdekében.

A projektnek nincs kezdőköltsége a Ford számára, az eredményezett energia megtakarításokból törleszt öt éven keresztül a NEEM-nek.
A Ford 18 forgalmazási létesítményében működő eddigi NEEM rendszereknek a bizonyított hatékonysága lehetővé tette, hogy a Ford elnyerje a 2008-as év EnergyStar partner címét.

A NEEM-el kapcsolatban, Arthur LaChapelle – Ford Parts Supply & Logistics (alkatrészbeszerzés és logisztika), a következőt nyilatkozta: “Az együttműködés a NEEM-el az alkatrész forgalmazó központok (Parts Distribution Center) világítás ellátásának megújításában meglehetősen sikeres. Nem csak a világítás minőségének szintje emelkedett, de az elektromos kiadások is jelentősen lecsökkentek. Sok vállalat alkalmaz az ügyfeleit szakszerűen és színvonalasan kielégítő eljárásokat, de a NEEM ezeket meghaladja. A NEEM személyzete számára, a vállalat vezetőjétől kezdve a szerelőkig, az eljárás láthatóan egy magas szintű gyakorlati munka, nem csupán egy falon függő előírás. Az új módszer bevezetése minden szempontból megfelelt az elvárásainknak, vagy meghaladta azokat. A személyzet a felhasználók érdekeire koncentrálódott, és elkötelezettek az új kivitelezéssel kapcsolatban. A NEEM egy a legkiemeltebb partnereink közül.”

A NEEM elnöke, Scott Hinson a következőt fogalmazta meg: “A Ford elkötelezettsége a hatékony folyamat végrehajtás érdekében és a mi példamutató ügyfélszolgálatunk összehangolva működik. A Ford bebizonyította eltökéltségét a zöld technológiák alkalmazásával kapcsolatban, mind a gyártás, a forgalmazás és a nagykereskedelmi hálózatok terén. A NEEM kíváncsian várja az ő szerepét ezekben a kezdeményezésekben.”

A NEEM további környezetbarát tevékenységként évente 3 millió fát ültet a Ford létesítményeiben világszerte.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.