A hónap végéig jelentkezhetnek a kkv-k a Generali fenntarthatósági pályázatára

Harmadszor hirdette meg a Generali Biztosító az EnterPRIZE fenntarthatósági pályázatot, a kis- és középvállalkozások (kkv) jelentkezését munkavállalói jólét, környezetvédelem, illetve a mikroközösségek iránti felelősségvállalás témakörökben várják; a pályázatok benyújtási határideje április 28-a.

Az MTI-nek hétfőn elküldött közlemény szerint a kkv-k fenntarthatósági felzárkóztatása évek óta kiemelt téma, amelyhez az uniós országok kormányzatai és a szabályozó hatóságok mellett egyebek között a nagyvállalatok és a pénzügyi intézmények is jelentősen hozzájárulhatnak. Ennek elősegítése érdekében hívta életre az EnterPRIZE elnevezésű nemzetközi vállalkozásfejlesztő és szemléletformáló programját a Generali Csoport 2021-ben, amelyhez a Generali Biztosító is csatlakozott. Magyarországon az első évben 81, tavaly pedig 127 vállalkozás jelentkezett a programba. A biztosítótársaság a munkavállalói jólét kategóriában olyan jelentkezéseket vár, amelyek célja a munkavállalók vagy családjaik támogatása valamilyen formában, például egészségmegőrzési program, tréningek, képzések vagy szabadidős programok szervezésének segítségével.

A környezetvédelem kategóriában olyan kezdeményezésekkel lehet pályázni, amelyek csökkentik a környezeti terhelést, legyen szó káros anyagok kibocsátásának csökkentéséről, újrahasznosításról, edukációról, vagy akár megújuló energiaforrások használatáról. A mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás kategóriában olyan programok, ötletek beküldését várja a Generali, amelyben az adott vállalat a cég mikrokörnyezetében élő embereket segíti valamilyen formában. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont a fenntarthatóság, valamint a technikai megvalósíthatóság. A kategóriák nyertesei egyenként bruttó 5 millió forint támogatást kapnak a pályázat keretében benyújtott programjuk megvalósításához. A kategórianyertesek továbbjutnak a Generali Csoport nemzetközi EnterPRIZE pályázatára is.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.