A Lánchídról sötétítik el a fővárost

Egy hét múlva kapcsolunk! 2012. március 31-én ismét WWF Föld Órája, a világ legnagyobb önkéntes akciója immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre.

A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumának hazai szervezője, a WWF Magyarország ezúttal különleges helyszínt választott: a Lánchíd ad otthont a központi lekapcsoló eseménynek. Ha pedig elég csatlakozó lesz, Fábián Juli tart élő koncertet a fényár utolsó órájában! Egy hét múlva elérkezik a WWF Föld Órájának ideje, az idei kampány aktivitása jegyében pedig már számtalan vállalás született. Hírességek, városok, vállalatok egyaránt csatlakozásra buzdítanak ötletesebbnél ötletesebb vállalásaikkal, hogy tegyünk valamit bolygónk megmentéséért. Miranda Kerr szupermodell például ingyen jóga órát tart, ha 500 ember feltölti vállalását a youtube.com/earthhour videómegosztóra. A Greenpeace International vezérigazgatója, Kumi Naidoo pedig zöldre festi tekintélyes szakállát, ha tízezren regisztrálnak a Föld Órája nemzetközi oldalán. Nem kell azonban messzire mennünk, ha érdekes vállalásokat akarunk találni, Acél Réka például vállalta, hogy körbebiciklizi a Balatont, ha Facebook ismerősei közül kétszázan regisztrálnak a foldoraja.hu weboldalon. Fábián Juli pedig élő koncertet ad a Lánchíd tövében a lekapcsolás előtt, ha 60 település csatlakozik!

A WWF Magyarország is kiveszi a részét a vállalásokból, a szervezet igazgatója, Figeczky Gábor például bevállalta, hogy ha megépül a Vaskapu melletti hallépcső, akkor saját készítésű tutajon hajózik majd le odáig. De a WWF Magyarország munkatársai azt is bevállalják, hogy kerékpárral látogatnak el a WWF Föld Órája Fővárosába, valamint videoblog formájában bemutatják a szervezet egy napját! A WWF Föld Órája akció célja elsősorban az, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára. Emberek milliói kapcsolódnak össze a gyertyafény mellett a világ minden pontján, a Föld jövőjéért. Egy nemzetközi űrállomás asztronautái fotón és videón rögzítik majd a magasból, ahogy egymás után elsötétülnek a planéta egyes időzónáiba eső területek. A felvételek megtekinthetők lesznek az Európai Űrügynökség honlapján.

Hazánkban idén különleges helyszínen kerül megrendezésre a Föld Órája, mégpedig a Lánchídon. A Lánchíd teljes egészében le lesz zárva, így a Széchényi István tértől a Clark Ádám térig az eseményen résztvevők szabadon sétálhatnak és gyönyörködhetnek az először még kivilágított majd sötétségbe burkolózó városban. 2012. március 31-én este fél kilenckor tehát ismét világszerte kialszanak a fények, és elkezdődik a hatodik WWF Föld Órája!

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.