A Longi napelemek előnyei gazdasági épületeken

A 2 MW teljesítményű LONGi modulok egy gyártó tetőin 3 vállalati létesítményt tesznek önellátóvá.


A hollandiai székhelyű PV-Projecten 2 MW-nyi LONGi tetőtéri napelem-modult telepített három létesítményre Etten Leur városában. Mindhárom épület a Peeters Group holland mezőgazdasági gépgyártó vállalat gyártóközpontja. A fotovoltaikus berendezések révén az épületek elegendő villamos energiát termelhetnek ahhoz, hogy nagyrészt önellátóvá váljanak.

A stabilitás, a szabványosítás és a szerviz kulcsfontosságú tényezők a tetőtéri modulok esetében

A PV-Projecten, a kereskedelmi épületek tetőire kulcsrakészen telepített naperőművek EPC-szolgáltatója elsősorban a modulok megbízhatósága miatt választotta a LONGit a több mint 3500 napelem modul szállítására. „A LONGi modulok stabilabbak, mint egy nagy versenytárs moduljai, amelyekkel eddig dolgoztunk” – magyarázta Thom Stelwagen, a PV-Projecten tulajdonosa és ügyvezetője. „És a szervizzel kapcsolatos tapasztalataink nagyon pozitívak. Műszaki szinten a LONGi modulok szabványos csatlakozói szintén megkönnyítik a velük való munkát.”

A Solarplaza megállapította, hogy a Hollandiában jelenleg üzemelő 30 legnagyobb tetőtéri projektből közel 40 MW-nyi (az összes projekt 11,8%-a) LONGi modulokat használ.

A jelenlegi környezet tetőtéri energiatermelésre ösztönzi a gyártókat

Bár a villamosenergia-árak Európa nagy részén visszaestek a tavaly év végi szintre, a gyártóknak továbbra is magasabb költségekkel kell szembenézniük az ellátási láncok zavarai és szűk keresztmetszetei miatt. Emiatt az energiafüggetlenség költséghatékonysági kérdéssé is vált. A mezőgazdasági ágazat hasonló költségvetési kihívásokkal néz szembe a műtrágya és a berendezések árának emelkedése miatt, és további tényezők is ösztönzik a napenergia telepítését.

Ajánlott tartalom

Naperőmű épül Nagykátán, 1200 darab napelemet telepítenek

630 kilowattpeakes naperőművet épít a Photon Energy Nagykátán.