A mediterrán étrenden élő idős embereknél lassabban következik be a szellemi hanyatlás - állapították meg amerikai kutatók.

A mediterrán étrenden élőknél lassabb a szellemi hanyatlás

A Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban mintegy 4 ezer, 65 év feletti ember étkezési szokásait és kognitív funkcióit vizsgálták a chicagói Rush Egyetem orvosi központjának munkatársai.
Mint Christine Tangney vezetőkutató elmondta, a követéses felmérésből kiderült, hogy a sok gyümölcsöt, zöldséget, olíva olajat, magvakat, halat és bort fogyasztó idős emberek jobban megőrizték szellemi képességeiket. A három évenként elvégzett értékelés során mérték a résztvevők szóemlékezetét és alapvető matematikai készségeit.

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban 12. hónapja csökkent zsinórban a járműgyártás

Az éves szintű visszaesés 11,6 százalék volt a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára fölkerült adatok szerint.