A megújulás reményében lemondott a kerékpárszövetség vezetősége

Február 25-i hatállyal lemondott a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezetősége (MKSZ) azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli “egyszövetségi” struktúra jöjjön létre.

Az MKSZ keddi közleménye szerint a Sipiczki Róbert által vezetett elnökség február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hív össze. Javaslatuk legfontosabb elemei, hogy az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségei megszűnjenek, kialakuljon az úgynevezett egyszövetségi rendszer. Ezen kívül az elnökség létszámát – a háromtagú felügyelő bizottság megtartása mellett – bővítenék, valamint az eddig széttagolt sportszakmai irányítást egycsatornás rendszer váltaná fel az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően. Sipiczki Róbert – aki a döntés után ügyvezető elnökként folytatja a munkát február 25-ig – jelezte: “Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra.”

Ajánlott tartalom

Bécs: Ingyenes társkereső méheknek és virágoknak

Alsó- és Felső-Ausztria után már Bécsben is működik a társkereső szolgáltatás méheknek és virágoknak. A kertészek, borászok és más földtulajdonosok bejelenthetik, hova várják a méheket, a méhészek pedig egy időre odaköltöztethetik a méhkasaikat.