Autó helyett design ruhák 2.

A barcelonai design iskola tanulóinak közlekedési eszközként használható ruhakölteményeit már elkezdtük bemutatni.

A jóból sosem elég, cikkünkben további két újító ötlet következik A projekt támogatója nem más, mint a BMW.

Comme des Voitures
Az eddig bemutatott ruhák közül ez a legrémisztőbb. Részei egy OLED kijelzővel ellátott sisak, egy gerincvédő, és egy pár intelligens Segway-rendszerű cipő. A ruha és a sisak egy speciális szoftver segítségével kommunikál egymással, hogy informálja, védje, és irányítsa annak használóját. A sisakhoz beszélni is lehet, és információkat ad, hogy a kijelölt célt merre lehet legkönnyebben megközelíteni. A cipők a már ma is létező Segway-rendszer segítségével haladnak előre, a testsúlyt előre helyezve gyorsul, hátradőlve lassul a jármű.

flymag

Flymag
Egy elasztikus kardigán és maga a jármű ötvözete. A ruha tartja a sofőrt, aki a kerekek között feszülő szalagokon ülve, dőlésével irányítja a járművet. Mivel az eszközt gyakorlatilag csak a test működteti, annak könnyedsége megengedi, hogy magunkkal vigyük hátitáskánkat is.  Spanyol tervezőink projektje segít elképzelni, milyen lehet a jövőben a közlekedés; egyszerű, nem szennyező, halk és valamivel biztonságosabb. Ez egyelőre még csak elképzelés, de reméljük a projektet támogató BMW is ihletet vesz az ötletekből, és hamarosan ők is újító ötletekkel állnak elő.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.