Automata a zöld városért

Egy magkereskedés ötletéből indult, és most ott tart, hogy a világ különböző részein több mint 60 helyszínen találhatunk ilyet. Ez nem más, mint a GreenAid „magbomba-automatája”.

Amerikai, kanadai, mexikói, és néhány európai helyszínen is kiállította már a GreenAid a város zöldítését segítő magbombákat adagoló automatáját. A „Change for Change” szlogen hűen tükrözi a mozgalom szellemiségét; egy kis aprópénzért cserébe nagy változást eszközölhetünk a városok szívében.  A magbombákat nem kell elültetni, elég csak eldobni, és várni, hogy szépítse a várost. A Commonstudio segítségével saját oldalt is indítottak, melyen további információkkal szolgálnak a mozgalomról, és megnézhetjük, pontosan hol vannak felállítva az automaták. Az elhivatott gerillakertészek munkáját telepíthető applikációval is segítik.  Hozzánk legközelebb Bécsben találhatunk ilyen automatát.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.