Az év ötlete: Tesla másik nevével indítottak elektromos autókat gyártó céget

Mit csinál az ember, ha elektromos autókat gyártó céget akar alapítani? Olyan nevet választ, ami könnyen megjegyezhet, emellett pedig egyértelműen jelzi, mivel foglalkozik a vállalat. Így választhatta anno Tesla nevét Elon Musk, és mint látjuk, eléggé bejött neki a dolog. Persze ehhez kellettek a termékek is, de azért valljuk be: indításnak nagyon is jó volt a névválasztás. Na és mit csinál az ember, ha úgy akar ilyen céget alapítani, hogy a sokat mondó Tesla név már foglalt? Nem esik kétségbe, hanem fogja Tesla keresztnevét, és azt adja a cégének. Valahogy így szülhetett meg tavaly az amerikai Utahban a Nikola Motor Company, ami – milyen meglepő – szintén az elektromos autók gyártására akar fókuszálni.

Ahhoz képest, hogy 2015-ben alapították, a cégről eddig nem sokat lehetett hallani. Olyannyira nem, hogy alig több mint egy hete, május elején indították el a Facebook-oldalukat, jelenlegi pedig alig több mint 30 lájkolójuk van.

A Nikola viszont csak most indult el a világhírnév felé, a cég ugyanis két olyan koncepcióval jelentkezett, ami akár még ígéretes is lehet. Az egyik a terepbuggy-nak tűnő Nikola Zero, ami a tervek szerint 200 km megtételére lesz képes egyetlen feltöltéssel. Az igazán izgalmas fejlesztésnek azonban a másik gép, a Nikola One ígérkezik. A gép tulajdonképpen egy nyergesvontató, ami azon kívül, hogy milyen technológiai újdonságokat ígér, eszetlenül jól néz ki. A specifikációkat tekintve kicsit olyan, mintha egy scifiből lépett volna elő: a hozzá fejlesztett gázturbina segítségével a 320 kWh-s akkumulátorcsomaggal 1900+ km-es hatótávolságot ígér, ami azért igen komolynak hangzik. A leendő vásárlók választhatnak majd, hogy a turbina milyen üzemanyaggal működjön.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

1000 km-es hatótávú elektromos autó érkezik Kínából

Világpremierjéhez érkezett a kínai NIO, példátlanul gyorsan fejlődő elektromos járműgyártó cég, ET7-es modelljével.