“Az MSZP a katasztrófahelyzetben mindenben támogatja a kormányt”

“Az MSZP megrendülten értesült a devecseri eseményekről, ahol a vörösiszap halált, súlyos sebesüléseket okozott, emberek százait sodorta veszélybe, életüket gyökeresen megváltoztatva. Az MSZP minden eszközzel támogatja a helyi polgármestereket, aktivistákat, a katasztrófavédelmet és a kormány megoldásra vonatkozó intézkedéseiben a legmesszebbmenőkig partner” – olvasható a párt a közleményében.

Göncz Árpád részvétét fejezte ki
A volt köztársasági elnök részvétét fejezte ki a vörösiszap-lavina által sújtott helységek lakóinak és az áldozatok hozzátartozóinak – tájékoztatta Gulyás András, a volt államfő titkárságvezetője kedden az MTI-t.

Tisztítószereket visz Devecserbe a Magyar Református Szeretetszolgálat
Közel kétmillió forint értékű tisztító- és fertőtlenítőszert visz a Magyar Református Szeretetszolgálat Devecserbe. A szeretetszolgálat gyűjtést szervez a rászorulók megsegítésére az alábbi számlán: CIB BANK 10702019-85008889-51100005, a megjegyzés rovatban az “iszapkárosultak” megjegyzést kérik feltüntetni – közölte Gilicze Réka a szervezet kommunikációs referense kedden az MTI-vel. A Magyar Református Szeretetszolgálat közel kétmillió forint értékű tisztító- és fertőtlenítőszereket visz a térségbe, hogy ezzel is segítse a helyreállítási munkákat.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.