Az öt legjobb mobiltöltő

Alternatív, mobil megoldások, ha merül a notebook, de nincs a közelben konnektor.

A megújuló energia használata nem csak olcsó és praktikus, de kényelmes és környezettudatos is. Sőt, akár egészséges és szép is lehet, mint példáinkból látszik írja a 4szoba.hu.

 
Napelemes notebook táska
A napelemes ruhadarabok és táskák nem a jövő megoldásai, már ma is elérhető áron kaphatók ilyenek. Ez a megoldás azért elegánsabb, mint a legtöbb konkurens, mert a gyártás során is fontosak voltak a zöld szempontok, hulladék PET palackokból készül a táska anyaga. A nap (illetve mesterséges fény) energiája először egy beépített akkumulátorba kerül, innen tölthetjük a notebookot, vagy a mobilunkat.

 
Mini erőmű
A K3 Charger azzal tűnik ki a tömegből, hogy kétfunkciós: fényből és szélből is képes áramot készíteni. Ráadásul alig zseblámpa méretű, így bárhová magunkkal vihetjük. Igaz, hogy a teljesítménye alapján inkább mobiltöltésre jó, de idővel a notebookot is feltölti. Ráadásul már 75 dollárért megvehetjük.

mini erőmű
Edzés és töltés
Sok bringás teszi télen görgőre a kétkerekűt, és teker a nappaliban, hogy edzésben maradjon. Ez a görgő nem csak a combizmokat növeli, hanem a rá csatlakoztatott akkumulátorban lévő energiát is. Teljesítménye alapján akár nagy fogyasztású asztali gépet is ellát elég árammal.

edzés és töltés
Mindent bele
Zseblámpa, rádió és töltő, ami fénnyel és a kurbli tekerésével is működik. A tökéletes kemping kiegészítő lehetne, ha egy kicsit nagyon teljesítményű lenne, így csak vésztöltésre ajánlott. Viszont már tízezer forintért is hazavihetjük.

mindent bele
Elemes fa
Vivien Muller munkája nem a praktikum, hanem a dizájn szempontjából figyelemreméltó. Az elemekből összeállítható fa levelei a napelemek, ezek szolgáltatják a mobileszközhöz szükséges áramot. Ezt senki nem fogja a nyaralásra magával hurcolni, a nappaliban viszont jobban mutat, mint bármelyik alternatívája.

napelemes fa

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.