Az USA klíma fegyvert alkalmazott Szerbia ellen?

Ma, ha a világ bármely pontján katasztrófa történik, rögtön megjelenik a verzió: ez az Egyesült Államok cselszövénye! És utána egy hosszabb diszkurzus következik a HAARP globális projektről, mely – hivatalos verzió szerint – bolygónk éghajlata tanulmányozása céljából jött létre, de valójában a soha nem látott erejű éghajlati és pszichotróp fegyver.

És most jelent meg egy másik hír: az Egyesült Államok megpróbálta megváltoztatni az éghajlatot Szerbiában, az Északi-sarki szintig akarta csökkenti a hőmérsékletet, de szerencsére a kísérlet nem járt sikerrel, a hideg viszont rászállt az Egyesült Államokra. Ezt az információt annyira részletesen fejtegették a szerb médiában, hogy az Oroszország Hangja vezető orosz szakértőkhöz fordult, fejtsék ki véleményüket. Konsztantyin Szivkov hadtudományi doktor a következőket mondja:

Elvben ez reális dolog. Egy bizonyos régió fölött előidézhető az eső, ha megfelelő keveréket, aerozol formációt szórunk. Vagy fordítva: Moszkva környékén nagy rendezvényekhez jó időt csinálunk, ez nem probléma. Hadműveletek területén is alkalmazható ez a módszer kedvező időjárási viszonyok megteremtése céljából.

De stratégiai tekintetben a HAARP egyelőre még nem tekinthető fegyvernek, mert a jelenlegi körülmények között hatását a klímára nehéz előrejelezni. Tehát, igaz-e a hipotézis, hogy volt egy arra irányuló kísérlet, hogy szokatlanul alacsony hőmérsékletet provokáljanak ki Szerbiában, és ennek eredményeként a hideg az USA-ba jött? Szivkov így folytatja:

A fegyver alkalmazása előreláthatatlan hatással járhat. És természetesen, ez hatással lesz az időjárásra nagy területen: egy egész kontinensen, vagy félkontinensen. Ezért értelmetlen lenne állítani, hogy a HAARP célja Szerbia volt. A HAARP képtelen lenne csak Szerbiába találni: ez olyan dolog, amikor ágyúval verebekre lőnek.

Ideiglenesen felgöngyölítették a HAARP-projektet, mert egyelőre nem lehet pontosan tudni, mihez vezethet alkalmazása.

És miért történt, hogy amikor a NATO bombázta Jugoszlávia területét, Dél-Kelet-Európába rendkívül szép idő jött? Alekszandr Golubev meteorológus véleménye:

Gakorlati meteorológus vagyok, 3-9 naptól egy hónapig terjedő időjárási előrejelzést állítok össze. Egyértelműen mondhatom: amikor tiszta, jó időt ígérünk, ezt elég hosszú szakaszra jelezhetjük előre. Általában ez anticiklon, ami nagy terület fölött alakul ki. Ezért nem állítanám, hogy ez szándékos időjárástervezés lett volna. A tudomány és a technológia jelenlegi fejlettségi szintje mellett erről még nem lehet szó.

forrás: hungarian.ruvr.ru

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.