Biciklit mindenkinek

Az már nem nagy hír, ha Európában bicikli osztó programot indítanak, hacsak nem nagyban csinálják, vagy olyan technikai újítással, amilyet eddig még nem láttunk.

Ebben az esetben, Barcelonában, hasznosnak bizonyul a program a városlakóknak, ugyanis fittebbé teszi õket, és a károsanyag-kibocsátást is kicsit visszaszorítja, a British Medical Journal tanulmánya alapján. A kutatók összehasonlították egy autót használó személyt, és a bicikli utakon cirkáló, a nagysikerû bicikli megosztó program résztvevõjét. Az eredmények statisztikailag lettek megadva. A program résztvevõi halálozási aránya 0.03-al nõtt balesetekbõl, és 0.13-al a légszennyezés miatt, bár 12.46 százalékkal kevesebb a halálozás mint az autósoknál. A kutatók szerint 12.46 életet ment meg a biciklizés évente Barcelonában, akkor az már pozitív eredmény.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.