Brutális elektromos luxuslimuzint terveztek

Sok, történetileg nem autóipari cég fantáziáját megmozgatja az elektromos autózás. Kis cégek nagy tervekkel állnak elő. Íme, egy újabb.

Évek óta azt hallani, hogy vége a belsőégésű motoroknak. Válaszként általában olyan fejlesztéseket jelentenek be a hagyományos üzemanyagú erőforrások kapcsán, amelyek simán konkurálnak az elektromos meghajtással tisztaságot, fogyasztást tekintve, írja a hvg.hu. Gyakori, hogy a benzinfalók végét hirdető cégek a semmiből bukkannak fel elképesztő koncepció autókkal. Ilyen a máltai székhelyű Silex Power is, amely egy zöldtechnológiával foglalkozó cég. Eddigi munkái között napenergia, szélenergia és hidroelektronikai projektek létesítése áll. Már korábban kitekintettek az autóipar felé is, amelynek révén egy SUV és egy városi kisautó tervei születtek meg. Legújabb ötletük egy gigantikus limuzin. A modell neve Chreos. Az elnöki méretű 5,42 méteres luxuslimuzint a cég tervei szerint három éven belül bemutatnák. Ami ennél is sokkal elképesztőbb azok a paraméterek, amelyekkel a kocsit felruházznák. A 640 lóerőhöz, 4400 Nm (!) nyomaték párosul és 1000 kilométeres távolságra képes eljutni egy töltéssel. Mindezt megspékelték azzal, hogy a kocsi 10 perc alatt feltölthető.   A meghajtásról négy külön elektromotor gondoskodik, a menetteljesítményére jellemző a 2.9 másodperces 100-as sprint, a 6 másodperces 200-as és a 300 Km/h végsebesség. Mindez a 2200 kilogrammos önsúly ellenére. Nem szerénykednek a tervezésben.

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.