Critical Mass holnap

2011. április 30-a nem csak a Critical Mass kerékpáros felvonulásról lesz emlékezetes a kerékpárosok számára.

Szombaton rendezi meg első alkalommal a Magyar Kerékpárosklub I. CUBE-MK Tavaszi Kerékpáros Szezonnyitó napját. A hagyományteremtőnek szánt eseményre reggel 10 órától a Vasúttörténeti Parkba (Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.) várják a kerékpározás szerelmeseit. A parkban a családi nap mellett az V. Közlekedésbiztonsági Gyereknap és a II. PORT.hu Bringavásár is helyet kap, emellett kerékpáros tesztpálya, virtuális kerékpárverseny, freestyle-show, triál és egykerekes bemutató is várja a látogatókat. A helyszínről 15 órakor csillagtúra indul a Critical Mass rajtjához.

 
A Magyar Kerékpárosklub hagyományteremtő jelleggel induló rendezvényén minden a kerékpározásról szól. Az esemény keretében mutatják be az MK-Kisokost (http://kerekparosklub.hu/kisokos), mely kiadvány minden olyan információt tartalmaz, amit a kerékpározáshoz tudni kell. A CUBE tesztpályán a felnőttek mountain bike kerékpárokat tesztelhetnek, míg a Capriolo gyerekpályán a kisebbek tekerhetnek. Érdemes elindulni az Elite virtuális kerékpárversenyen vagy megnézni hogyan is működik az elektromos Dura-Ace szett. A versenyek mellett freestyle-show, triál és egykerekes bemutató is lesz szombaton a Vasúttörténeti Parkban. Érdemes kerékpárral érkezni a családi programra, mert a helyszínről 15 órakor csillagtúra indul a Critical Mass felvonulás rajtjához.
Részletes információ a rendezvényről: www.cube-bikes.hu/szezonnyito

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.