Csak minimális mértékben emelkedhetnek a vízdíjak

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent állításokkal ellentétben a lakossági ivóvíz idei ára nem fogja meghaladni a 485 forintot.

A kormány a hamarosan kihirdeti a víz és csatornaszolgáltatás támogatására vonatkozó rendeletét, ezt követően a önkormányzatok azonnal pályázhatnak a díjtámogatásra. A tavalyi 435 forintos küszöbértékhez képest minimális emelkedéssel kell számolni. A rendkívüli árvízi és belvízi védekezésre átmenetileg átcsoportosított összeget a kormány a tervek szerint visszapótolja. Ezzel várhatóan tovább csökken majd a most kihirdetés előtt álló küszöbérték, ami töredéke a Magyar Nemzet által vizionált 1.800 forintnak.

Az előirányzat azoknak a települések a támogatására szolgál, amelyekben az önkormányzati, az állami és egyéb szolgáltatók által végzett lakossági közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei az országos átlagnál magasabbak.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.