Délután havas eső és hó jöhet

Vasárnap nyugat felől beborul az ég és a keleti, északkeleti régió kivételével egyre több helyen várható csapadékra, írja az Időkép.hu.

Nyugaton eső, a Dunántúl keleti felén havas eső, hó, a Közép- Magyarországon pedig főként havazás várható. Átmenetileg mérséklődik, majd délutántól a Dunántúlon újra megerősödik a szél. Nulla és hat fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Hétfőn az ország nagy részén már napos idő várható, de nyugaton és a délnyugaton a reggeli órákban még kisebb havazás is kialakulhat. Az Alföldön és a Tiszántúlon szeles idő várható, nulla fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel. Kedden napközben nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, délután pedig a Dunántúlon gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Mérsékelt marad a szél és hideg, téli idő várható. A hét további részében várhatóan marad a változékony, szeles, időnként esős idő. Szerdán és csütörtökön átmenetileg enyhül az időjárás, majd hét végétől minden jel szerint több hullámban hideg, sarkvidékei eredetű légtömegek áraszthatják el Magyarországot.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.