Devecserben takarítanak hétvégén az önkéntesek

Egy hónap telt el a kolontári gátszakadás óta. A mentési munkálatok első szakasza lassan lezárul, az iszap nagyját összeszedik, a házakat kiürítik.

Ahhoz azonban, hogy az élet visszatérhessen ide, még nagyon sok tennivaló van. A továbbiakban is nagy szükség van önkéntesekre, hiszen sok olyan munka van hátra, amelyeket már nem a markológépeknek kell elvégezniük, hanem kézi erővel lehet csak megtenni. Ilyen például a kastélypark fáinak a
megtisztítása. A 16. századi eredetű kastély és a park a devecseriek számára sokat jelent. Ez a gyönyörű természeti és
kulturális érték emelte Devecsert az ország fontos látnivalói közé, tükrözte sok évszázados múltját, és adott reményt
a jövőre nézve. Féltő gondoskodással óvták, ápolták. Toldi Tamás polgármester úr kérése az volt, hogy önkéntesek a fák megtisztításának fogjanak neki. Ez a munka  november 6–7-én kezdődne, előreláthatólag a következő hétvégén (november 13–14) folytatódna. Ehhez keresünk segítséget. A munkához eszközöket és védőfelszerelést helyben biztosí tanak. Szállást és meleg ebédet szintén kapnak az önkéntesek. Kérjük, hogy aki rá tud szánni egy-két napot arra, hogy segítsen, jelentkezzen a 30-4152370 telefonszámon, vagy a sarkadimarton@yahoo.com címen.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.