Egyre zöldebb a Lego

A Legót, mindenki kedvenc építőjátékát és a skandináv design ikonikus darabját gyártó dán cég (a Greenpeace kampányát követően) a közelmúltban bejelentette, hogy átalakítja a termékei csomagolását, és a jövőben jóval kevesebb, főleg újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használnak majd.

A Greenpeace néhány hónappal ezelőtt indította el a kampányát, amelyben felszólította a három legnagyobb játékgyártó céget, a Disneyt, a Mattelt és a Legót, hogy ne használjanak tovább a termékeik csomagolásához olyan kartonpapírt, amely Indonéziában kiirtott esőerdők fáiból készült írja a hg.hu. A Lego megvizsgálta a problémát, majd bejelentette, hogy csökkentik a termékeikhez használt csomagolóanyag mennyiségét, ami önmagában is hatalmas lépés. A cég emellett azt is elhatározta, hogy amennyiben lehetséges, csak újrahasznosított papírt fognak használni a jövőben, illetve minden esetben megbizonyosodnak majd arról, hogy az általuk vásárolt papír fenntartható, környezetbarát módon készült.

 
A játékok csomagolóanyagait gyártó cég, az APP (Asian Pulp and Paper) a Greenpeace szerint nagy mértékben hozzájárul az indonéziai esőerdők kiirtásához. A zöld szervezet egy korábbi kampányát követően a Mattel már nem vásárol az APP-től származó papírt, miután kiderült, hogy a Barbie-k csomagolása az évente több mint egymillió hektárnyit csökkenő esőerdők fáiból készültek, de a WalMart, a Staples, a Carre-Four és a Tesco is bojkottálja a céget. A Hasbro és a Disney ugyanakkor nem is reagált a Greenpeace javaslataira.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.