Eljött a vezeték nélkül tölthető elektromos autók ideje?

A Nissan LEAF 2.0 modellje, mely vezeték nélkül is tölthető lesz, úgy tűnik, ez a sokat vitatott módszer egy lépéssel közelebb kerül a valósághoz.

Az alábbi videón is látható Robert Llewellyn élőben is kipróbálhatta az új technológiát a Qualcomm sajtótájékoztatóján. Sokan vitatják az ötlet életképességét, a két legtöbbet említett probléma a veszteséges működés (a Qualcomm munkatársa szerint hasonló a teljesítménye a vezeték nélküli töltőnek, mintha hálózatra kapcsolnánk az autónkat), a másik hátránya a biztonság lehet, melyet úgy orvosoltak a mérnökök, hogy a töltés automatikusan leáll, amint bármilyen idegen tárgy kerül a töltőmezőbe. Az elektromos autók már így is azzal kecsegtetnek, hogy soha többé nem kell benzinkutakhoz járnunk, az a kilátás, hogy még a hálózatra sem kell csatlakoztatnunk őket szinte túl jól is hangzik.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.