A nemrég renovált Empire State Building megkapta az arany fokozatú LEED ( Leadership in Energy and Environmental Desing) díjazást.

Amerika egyik szimbóluma energiahatékony épület lett

A nemrég renovált Empire State Building megkapta az arany fokozatú LEED ( Leadership in Energy and Environmental Desing) díjazást.

Ez a díj valószínűleg vonzóbbá teszi a környezetbarát embereknek is a világ egyik legnagyobb épületét. A díjat a közel 2 évig tartó renoválást követően nyerte el Amerika legmagasabb épülete. A felújítás alatt az ablakokat alakították át, valamint energiahatékony hűtő, valamint fűtőrendszert építettek az épületbe. Ezek az újítások 38 %-kal csökkentik az épület energiafelhasználását, ezzel 4.4 millió dollárt tudnak megspórolni évente. Ez a fejlesztés 100 millió dollárba került, de ez csak egy része az 550 millió dolláros költségvetéssel bíró Empire State Building ReBuiliding Programnak. Az energiahatékonyság mellett más környezettudatos megoldást is bevezettek az épületen belül. Ezek közé tartozik az irodákban használt újrahasznosított papír, valamint újrahasznosított anyagokból készült festmények, tapéták. Egy, 42. emeleten található 325 négyzetméteres terület már elnyerte a LEED platina díjazását, úgyhogy lehet, hogy a következő átépítéseknek hála az egész épület megkaphatja a zöld épületeknek járó legjobb díjat.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.