Épül Japán legnagyobb napenergia telepe

A Kyocera a napokban bejelentette, hogy két másik céggel együtt hamarosan hozzáfognak Japán legnagyobb napenergia gyűjtő telepének megépítésébe.

A Fukushima Daiichi atomerőmű katasztrófa után érthető, hogy a japán kormány alternatívát keres a hatalmas elektromos áram igényre, és úgy tűnik, a napenergia az első számú jelölt. Az inhabitat.com értesülései szerint Japán északnyugati szigetén, Kjúsún kerül megépítésre a 70 megawattos telep, melynek legfőbb célja az, hogy beépítsék a napenergiát az ország energiahálózatába. A Kyocera az IHI Corporation-nal és a Mizuho Corporate Bank-kal fog együttműködni a projekt megvalósításán. A Mizuho Corporate Bank feladata a fejlesztések finanszírozása, az IHI Corp. kibérli a munkálatokhoz szükséges területet, a Kyocera pedig elkészíti a tervrajzokat, valamint biztosítja a napelem-technológiát.

A becslések szerint a készülő Kagoshima telepen 290.000 napelem panel kerül majd elrendezésre 1,27 négyzetkilométernyi területen. A Kyocera szerint a napelem telep elég energiát állít majd elő 22.000 háztartás ellátására, míg az üvegház-hatást előidéző gázok kibocsájtása évente 25.000 tonnával fog csökkenni. A Kagoshima napenergia telep munkálatainak kezdetét júliusra tehetjük, a befejezési dátumról azonban még nincs hír.

Ajánlott tartalom

Már van megoldás a nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.