Európa legnagyobb lítiumos akkumulátora

Végéhez közeledik Európa legnagyobb lítiumos akkumulátorának kísérleti szakasza. Az angliai Bedfordshire-ben, három ipari partner–az S&C Electric Europe, a Samsung SDI, és Younicos – megtervezett egy megatároló létesítményt, amely a lítium ionjainak technológiáját alkalmazza.

Rendszerével szemben az egész öreg kontinensen valószínűleg nem lesz rivális. Ily módon az Egyesült Királyság, kényszerből, belépett, a megújuló energia termelők számára annyira szükséges, energia tárolás fejlesztéséért folytatott versenybe, amelynek technológiája ma még gyerekcipőben jár. Átalakítani a háztartási kisgépek tároló berendezéseit, a megszámlálhatatlan variációk miatt, óriási kihívás lesz.

A brit terv közvetlenül integrálódik a Leighton Buzzard-i alállomáshoz, amely ellátja mind a frekvencia szabályozását, mind az elektromos töltés mozgatását; részleteiben egy teljesen automatizált, 6-10 MW os mangán-lítium akkumulátort fognak telepíteni, amely befogadja és továbbítja az energiát és kielégíti a hálózat igényeit.

A cél az, hogy megvalósítsanak és kikísérletezzenek egy sor olyan technikai és kereskedelmi újítást, amelyek megkönnyítik egy hatékonyabb és gazdaságosabb tárolási rendszer elfogadtatását. Eltérően egyéb, tárolással kapcsolatos projektektől, ez a kezdeményezés bemutatni szándékozik az energia tárolásának képességét az elektromos rendszer több területén, az elosztó hálózat határain kívül is, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.