Exkluzív BMW i8 modellekkel ünnepli világsikerét a BMW i divízió

A BMW i almárka világszerte a legnagyobb, prémium elektromos autókat gyártó vállalattá lépett elő, kimagasló teljesítményét pedig exkluzív BMW i8 modellekkel ünnepli a gyártó. Az előkelő sorozat első tagja a lebilincselő BMW i8 Protonic Red Edition különleges kiadás, amelyről a 2016-os Genfi Nemzetközi Autószalonon rántják le a leplet.

2015-ben a BMW i8 plug-in hibrid sportautó nemzetközi értékesítési eredménye magasan túlteljesítette a BMW Group előzetes várakozásait, amellyel a hibrid hajtáslánccal szerelt sportautók legkívánatosabb képviselőjeként* zárta az évet. A progresszív BMW i8 sportautóból, amelynek meghajtásáról egy háromhengeres, turbófeltöltésű benzinmotor és egy elektromos motor együttes hajtáslánca gondoskodik, 2015-ben nem kevesebb, mint 5 456 példány talált gazdára világszerte. A plug-in hibrid sportautó innovatív hajtásláncának maximális rendszerteljesítménye 266 kW / 362 lóerő, amely 100 kilométerenkénti 2,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztási és kilométerenkénti 49 gramm kombinált károsanyag-kibocsátási értékkel párosul.

„A BMW i8 világméretű sikere önmagáért beszél: progresszív sportautónk máris a világ legsikeresebb hibrid sportautójává lépett elő, értékesítési eredményei pedig jelentősen meghaladják az előzetes várakozásainkat. Ennél tökéletesebb példával nem is szemléltethetném a BMW i divízió kulcsfontosságú szerepét” – nyilatkozta a sikertörténet kapcsán Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának globális értékesítésért és BMW-marketingért felelős tagja. A BMW i almárka ráadásul újabb ínyencségekkel fokozza tovább a BMW i8 plug-in hibrid sportautó lélegzetelállító vonzerejét: a nagyközönség előtt 2016. március 3-13. között nyitva álló 86. Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatkozik a progresszív modell különlegeskiadás-sorozatának első képviselője, a BMW i8 Protonic Red Edition különleges kiadás, amely vadonatúj szintre emeli a jármű személyre szabhatóságát.

A BMW i8 Protonic Red Edition különleges kiadás gyártása júliusban kezdődik, Lipcsében

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó különlegeskiadás-sorozatának első képviselője a BMW i8 Protonic Red Edition különleges kiadás, amely – akárcsak a közeljövőben bemutatkozó újabb különlegességek – csupán limitált példányszámban lesz elérhető a bajor gyártó ügyfelei számára. A szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, 2+2 üléses utascella és a hosszú távon fenntartható BMW eDrive hajtáslánc-technológia kettősét büszkén viselő járműkoncepció első különleges kiadásának gyártása 2016 júliusában veszi kezdetét a BMW Group lipcsei üzemében.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.