Ezren vettek részt a Föld Órája rendezvényen

A WWF Magyarország által szervezett Föld Órája nyilvános lekapcsoló eseményen mintegy 1000 ember vett részt szombaton este a WestEnd City Center Tetőkertjében – tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A WWF Magyarország idén 6. alkalommal szervezte meg a Föld Óráját, a világ legnagyobb civil önkéntes akcióját, a főváros csatlakozásának köszönhetően pedig 5. alkalommal nyilvános lekapcsoló eseményt is rendezett. A rendezvényt Tóth Vera koncertje nyitotta meg. A közös visszaszámlálás után Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes egy óriás kapcsológombbal 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolta Budapest díszvilágítását. A Budai Vár, a Lánchíd, a Parlament és a Hősök tere elsötétülését óriás kivetítőn nézhették az érdeklődők. Ezt követően Erőss Zsolt hegymászó fáklyával gyújtotta meg Magyarország legnagyobb gyertyáját, a globális éghajlatváltozás elleni összefogás 5 méter magas szimbólumát. A 2013-as Föld Órája Főváros címet idén Szigetszentmiklós nyerte el.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.