Félnek a napelemektől az amerikai város lakói

Woodland városa igencsak aggódik amiatt, hogy előbb-utóbb elfogy a napenergia – gyorsan meg is szavazták, hogy a településen tiltsák be az összes napelemet, nehogy azok túl jól működjenek, és “elszívják” az összes energiát az életadó központicsillagunktól.

Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában található a kicsiny település, a 766 lakosú Woodland. A kisvárosban hatalmas felfordulást okozott, hogy a Strata Solar Company a településtől északkeletre egy méretes területet vásárolt meg abból a célból, hogy hatalmas napelem-mezőt hozzon létre.

A woodlandi városi tanács gyorsan összeült, és nem csak hogy leszavazta a település határába tervezett projekt megvalósítását, de azt is el szeretné érni, hogy a napelemeket egy az egyben tiltsák be, mivel a városi tanácstagok szerint kifejezetten károsak a környezetre, sőt az emberi egészségre is.

Elfogy a megújuló energia

A tanácsnak és a város lakóinak több panasza érkezett a napelemekkel kapcsolatban – Bobby Mann helyi lakos például a Roanoke-Chowan News Herald értesülései szerint attól tart, hogy a fiatalok a napelempark létrehozása után el fognak költözni, sőt, attól retteg, hogy elfogy a Nap megújuló energiája, mert a rengeteg napelem el fogja szívja az összes energiát az életadó csillagtól.

A fotoszintézist is megakadályozza

Jane Mann, egy nyugdíjazott középiskolai tanár úgy gondolja, hogy a napelempark megakadályozza a növények fotoszintetizálását, így a környékbeli termőföldeken nem maradnának életben a termőnövények.

Pedig már épülnek a napelemparkok

Woodland lakói tehát magas többséggel elutasították a Strata napelemparkjának tervét – furcsamód korábban azonban három másik park megépítését jóváhagyták, közülük az egyik már szereli is napelemeit a helyszínen. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a helyiek a kevés termést, a rákos megbetegedéseket és a fiatalok költözőkedvét is az új és i számukra smeretlen napelemekhez kötik – azt viszont továbbra sem tudni, honnan veszik azt a hajmeresztő feltételezést, hogy ezek az “ördögtől való panelek” el fogják szívni a Nap összes energiáját.

forrás: origo.hu

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.