Földrengés volt Peru déli részén

Erőteljes, 6,4-es erősségű földrengés volt helyi idő szerint szerda este Peru déli részén – jelentette az amerikai földtani intézet (USGS). Az első értesülések szerint a földmozgástól eldőltek villanyoszlopok Tacna városában.

A rengés középpontja a várostól 25 kilométerrel nyugatra, a chilei határ közelében volt, 11 kilométeres mélységben, helyi idő szerint este 9 óra 42 perckor.
Esetleges áldozatokról egyelőre nem tudnak – közölte a helyi RPP rádió. A polgári védelem sem kapott jelentést halálesetekről vagy sérülésekről – közölte Edgard López szóvivő.
A perui geológiai intézet 6,5-ösnek mérte a földrengést.
2007. augusztus 15-én egy erőteljes földrengés következtében 596 ember halt meg az országban, és Pisco város romba dőlt.
Chilében egy 8,8-as erősségű földmozgás február 27-én 486 ember halálát okozta, és tengerrengést váltott ki. Azóta a térségben számos kisebb utórengést észleltek.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.